Örebro

Hej! Just nu sitter mamma och jag och myser på hotellrummet. Det är jättefint och mysigt och ligget mitt i stan. Vi kom hit runt 11 och sen dess har vi shoppat och så. Till lunch åt jag carbonara och sen på eftermiddagen tog vi en fika och då åt jag en kladdkaka. Jag älskar verkligen kladdkaka! Men bilder kommer på allt jag köppt för jag har storshoppat ;) Snart ska vi göra oss i ordning och gå ut och äta, så vi hörs senare!

Fototips: Löv

Ett litet tips när du ska fotografera löv och du vill att man ska se bladnerverna är att fotografera i motljus. Om du har solen bakom lövet blir det upplyst och du ser bladnerverna väldigt tydligt.
Solen i motljus
Solen rakt på
 
Extratips: Ha gärna ett stativ när du fotograferar löv, om du har ett darrit löv och en darrig hand blir bilden suddig och inte lika skarp som den annars skulle blivit.

Frost


Imorgon blir det Örebro!

Hej! Nu har mamma bokat hotell så imrogon åker vi till Örebro. Det ska bli jättemysigt, vi ska shoppa, mysa och så. Båda vi älskar hotellfrukostar så vi kommer nog sitta där ett tag ;) Jag har wifi på hotellet så jag kommer kunna blogga från mobilen men jag gör några tidsinställda också :) Ikväll måste jag packa men jag kanske går till gården, det beror på om jag hinner och om det är någon annan som ska dit ;) Jag bloggar senare i alla fall!

Svartvit eller Färg?

Har redigerat lite bilder på sötnosen Jennifer. Vilken tycker ni är finast?

En trött katt

Hej! Idag har jag inte gjort någonting, bara tagit det lungt. Fia har varit trött idag och sovit mest hela dagen, var jag än går så går hon efter och väntar på att jag ska sätta mig ner så att hon kan lägga sig och sova i mitt knä ;) Men nu har hon kommit igång lite och smyger på oss, men det är alltid lika kul att jaga henne ;) Snart ska jag äta middag och ikväll ska vi äta tårta. Vi firar min namnsdag Viola (jag heter det i mellannamn) :) Vi brukar inte göra det men alltid kul att bli firad ;) Haha nu sitter Fia och spanar på mig så jag måste springa efter henne, vi ses!
 

Kanske de sisita höstbilderna?

Här är fler bilder från igår, kanske de sista höstbilderna? Blev väldigt nöjd med dom, det blev väldigt mycket värme i bilderna eftersom det var motljus. Jag blev ganska nöjd med den översta bilden, jag gillar att det blev oskärpa, vad tycker ni?

Idag har jag lekt isbrytare ;)

Hej! Nu är vi hemma från landet, det var riktigt kallt där! Vi stängde av vattnet och så, eller mamma och pappa jobbade, jag fotograferade ;) Sen åkte vi till "båtens vinterställe" där den är på vintern. Vi måste ju ha båt för att komma till landet. Precis vid bryggan var det is så jag och pappa har lekt isbrytare. Isen var närstan 2 cm tjock och vid bryggan behövde vi hacka oss fram. Men det var kul!  Jag har massor av bilder men lägger bara ut några av bilderna på bloggen, orkat inte sitta i typ en timme och ladda upp ;) Men snart ska jag äta och sen blir det nog mys framför tv. Känner att jag kommer vara ganska trött ikväll ;) Vi hörs!

Trött

Hej! Idag har jag varit ute mycket, fotograferat och lite så. Efter middag kom Jennifer hit och vi myste lite med vår kladdkaka ;) Den var godare idag än igår. Men nu har jag tittat på tv men det var inget bra program så jag går och lägger mig. Ska upp tidigt imorgon för vi ska till landet och stänga det för vintern. Men jag bloggar mer imorgon, då kommer fler bilder från idag upp!

Fia och Dexter

Hej! Idag har jag varit ute och hjälp till i trädgården. Jag tog massor av kort också så här kommer några på Fia och Dexter:
 

Dagens Outfit


Dagen och gården

Hej! Idag var det en normal dag i skolan. Efter skolan kom Jennifer hit och vi bakade en kladdkaka som blev lite rinnig, men god! Om en stund ska vi till gården, vi hoppas den är öppen idag... Det är ju höstlov nu, så man kanske inte ser vissa på en vecka... Men på höstlovet ska jag och mamma åka till örebro och bara shoppa och mysa och så :) Men nu ska jag äta så jag bloggar säkert när jag kommer hem!
För er som undrar, det är vit kladdkaka ;)

Den första snön

Här är bilderna från igår, årets första snö!
 

Snö!

Det snöar ute! Och det är oktober! Men det kommer säkert vara borta tills imorgon... Men jag har gjort årets första snögubbe! Haha måste alltid göra en snögubbe när den första snön kommit! Fia har också varit ute i snön! Det var hennes första snö och det var kanske lite kallt för hon kom in efter 5 minuter... Men bilder kommer upp imorgon!

Torsdagen och första snön!?

Hej! Idag skulle vi ha tyska prov men vi hade vikarie och han hittade inte provet! Åhh så störande. Jag ville bara få det gjort! Men nu har jag lite extra tid att plugga, bara det att jag inte har nån aning om när det kommer... Men annars har det varit en bra dag, vi slutade efter matten eftersom vi inte kunde ha livskunskap med två vikareier, båda våra ansvarslärare är borta. Så det var skönt att sluta lite tidigare :) Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske tittar lite på tv? Men jag bloggar mer imorgon!
Såg ni att det snöade idag? Snart är det mössa och vantar som gäller!
 

Toppendag!

Hej! Idag var det en jättebra dag i skolan. Vi hade ju frilufsliv och det var faktiskt ganska kul! Vi gjorde olika stationer och så men det orkar jag inte berätta om... Men efter skolan stannade jag och Jennifer kvar i typ två timmar. Vi körde pingis med Kim och David och vi skrattade jättemycket! Det var jättekul :) Men nu ska jag gå och duscha så jag uppdaterar mer sen!
Jag och Tilda igår

Fotografering med Tilda!

Idag följde Tilda med mig hem efter skolan. Vi har haft jättekul och skrattat jättemycket! Vi speade wii, dansade wii och gick ut och fotograferade. Tilda var otroligt fin bland löven! Några oseriösa bilder blev det, se dom högst upp... ;) Men vi hade jättekul och vi måste verkligen göra om det! Men nu ska jag börja plugga så jag bloggar mer sen!

Besviken tjej...

Hej! Idag var det en helt normal dag. Vi hade matte, SO, SV, musik och NO. På NO labbade vi. Vi testade olika metaller och lite så. När jag kom hem började jag plugga eftersom jag skulle till gården sen med Tilda och Mathilda. Men gården var stängd idag också! När man ser fram emot något är det alltid något som händer... :( Så jag har pluggat och pluggat idag. Men nu har jag kommit ganska långt med matteläxan så det känns skönt :)
 
 

Dagens Outfit:


Hemma nu

Nu har jag precis duschat och snart ska vi äta våfflor :) Men passet var helt okej, inte jättekul men inte tråkigt så det blir kanske lite fler pass? Vi ska prova bara vanliga pass också och se hur dom är. Men jag bloggar mer imoron, sovmorgon då!

Testar danspass

Hej! Snart åker jag och mamma iväg och testar ett danspass, aldrig varit på något sånt här "pass" så jag får testa hur det är... Bloggar säkert mer när jag kommer hem!

Igår:

Igår åkte jag en sväng till farmor och farfar efter lunch. Jag tog med några hallongrottor så vi fikade och pratade. Precis när jag skulle gå hittade jag en kopieringsmaskin så de fick lite udda bilder på mig... ;) Nästa gång ska det bli fler! Men idag ska jag plugga eftersom jag inte gjorde det så mycket igår... Men jag bloggar mer sen!

Hallongrottor?

Har precis bakat hallongrottor, tror jag i alla fall? Vet inte riktigt vad de heter ;)

Fredagen:

Igår skulle ju jag och Jennifer till gården men när vi kom dit var den stängd! Åh vi hade cyklat i regnet dit och hade gått och väntat och så var det släkt och allt... Men vi ringde Rebecka för vi visste att hon skulle dit och dom kanske var där eller nått sånt men hon var inte där änn så när hon och Kajsa kom dit stod vi bara där och jaha? Vi ville göra något så vi gick hem till mig och tittade på X-factor. Vi pratade och skrattade och hade jättekul!  Det måste vi göra om!
Jennifer och Rebecka
 
 

Kort kvällsinlägg

Hej! Gården var stängd idag så vi gick hem till mig istället. Längre inlägg kommer imorgon! Nu är jag så trött så ska bara göra mig i ordning och sen gå och lägga mig. Godnatt!

Gården

Hej! Idag har det varit en vanlig dag, Jennifer kom hit och vi pratade och skrattade så det var väldigt kul ;) Vi var ganska flummiga så så jag tyckte synd om pappa som jobbade hemma idag... Men ikväll ska vi till gården, får se hur länge vi stannar där. Hoppas vi kör pingis, även om jag är så otroligt dålig med rack... Men vi ska testa, vi har bara varit där en gång och aldrig där med varanndra ;) Men nu ska jag äta så bloggar jag kanske mer ikväll!

Dagens outfit


Torsdag

Hej. Idag var det en helt vanlig dag i skolan. På livskunskapen kollar vi på "Älska mig". Den är bra men jag har sett den en gång förut så lite tråkigt... Men imorgon är det ju engelska prov, så jag har pluggat lite nu. Jag hatar att plugga till prov för jag kan det man ska plugga på men det känns alltid som om man måste plugga mer! Men vi får se hur det går imorgon, jag tror vi skulle skriva en text och det är jag inte bra på. Hela pappret kommer vara fullt av fel... Men idag fick vi i alla fall tillbaka NO provet. Jag har väntad på det i två veckor och jag blev jättenöjd med mitt resultat :) Men jag bloggar mer imorgon!

Dagens outfit


Fia leker i löven

Resultatet av dagens bilder, vad tycker ni?

Kort dag!

Hej :) Idag slutade vi ett, det var väldigt skönt. Vi hade so, engelska, språk, klassråd och matte idag. På matten var det jätteläskigt... Vår lärare pekade på en person och sa t.ex. 4x8 och då skulle man säga svaret så fort man kunde. Om man sa det för långsamt fick man inte gå och om man sa det snabbt fick man gå... Usch, hatar sånt! Men nu är jag i alla fall hemma och pluggar lite. Jag har varit ute och fotograferat Fia som tyckte det var väldigt kul att hoppa i lövhögar så bilder kommer! Men nu ska jag fortsätta plugga så bloggar jag mer sen!

Ny frisyr!

Hej! Har precis kommit hem. Jag klippte mig och blev jättenöjd! Jag hade tänkt ha lite längre men det här blev jättebra :) Jag har ju tänkt på att klippa "kort" väldigt länge, ända sen början på sommarlovet så det var bra att äntligen göra det. När mamma och jag ändå var i skärholmen passade vi på att köpa ett par skor till mig. Jag har ju lånat Jennifers och dom är för stora för mig så nu fick jag ett par egna. Men nu ska jag bara slappa lite framför tv och så bloggar jag mer imorgon!

Hoppas...

Hej. Just nu pluggar jag lite engelska och tyska. Jag har tyska glosor tills på torsdag och engelska prov på fredag. Vi får se hur det går ;) Men snart ska jag börja med middagen och sen kommer mamma hem. Då kanske vi ska åka och klippa mig. Vi får se om vi hinner. Men jag hoppas det, jag har velat klippa mig sedan början av sommarlovet! Men jag bloggar mer sen om hur det blev!

Dagens Outfit


Dagens outfit


Dagen och lilla Maja jag tycker så synd om...

Hej :) Nu har Maja precis gått hem. Hon kom hit efter skolan och så pratade vi och spelade wii. Det var väldigt kul :) Men jag tycker så synd om Maja eftersom jag sa att jag slutade tio i tre, så hon stod och väntade på mig i skolan tio i tre. Jag kom ju inte så hon cyklade hem till mig,  medans jag satt på lektion. Sen åkte hon hem och när hon precis kommit hem så smsade jag att hon kunde komma... Hon var ju bara lite blöt ;) Men nu ska jag plugga lite, sen äta och sen plugga lite till. Dagens outfit kommer upp snart!
Jag och Maja för länge sen :')

Bilder från dagen:

Hej! Idag har jag varit ute och fotograferat massor. Fia var ute och höll sig i närheten så det blev lite bilder. Över 82 :) Men jag har pluggat också. Pluggar mycket på helgen för att inte bli så stressad sen. Men nu har jag i alla fall duschat, redigerat bilder och ätit så nu blir det bara att plugga lite till och sen titta på tv. Men förlåt för dålig uppdatering, det ska bli mer inlägg ;)

Middag och dagens outfit

Hej. Snart kommer farmor och farfar. Dom kommer lite tidigare än vad dom skulle. Men nu har jag duschat och gjort mig i ordning så nu är det bara att vänta. Men jag tänker plugga lite och så, så vi hörs!

Farsta

Hej! Nu innan lunch åkte jag, mamma och mormor till Farsta för att kolla lite. Vi provade lite kläder och fikade. Jag var den ända som köpte något, en tröja och ett par svarta fingervantar. Mina förra är typ borta... Men just nu pluggar jag till engelska provet på fredag och på mina tyska glosor. Vid kl 7 ungefär kommer farmor och farfar så ska vi äta middag. Det ska bli kul eftersom vi inte är "alla" så ofta... Men jag bloggar mer sen! 
 

Dålig uppdatering

Hej! Förlåt för att jag inte bloggat idag, jag har varit så trött... Jag har nästan bara legat i soffan idag ;) Men det var en helt normal dag i dag och just nu kollar jag på x factor. Bloggar mer imorgon! (då kommer dagens outfit upp, glömde det idag...)

Muffins klara!


Mormor, morfar och bowling

Hej! Idag kom mormor och morfar hit. Jag hade nästan inte kommit hem när dom var här så det var tur att de inte fick vänta ute... Dom åker ju från norge så dom hade ju åkt en bit. Men idag hade jag ju min redovisning och det gick väl bra, jag kunde gjort lite bättre men jag är nöjd ;) Men när jag kom hem spelade vi lite wii. Vi körde bowling, och jag vann :) Men morfar var väldigt bra, han fick tre strike tror ja? Men nu ska jag bara ta det lungt och kanske smaka på mina muffins? Bloggar mer imorgon!

Bakar

Just nu håller jag på att baka så bild kommer upp på resultatet!

Dagens outfit


Jesusfilm

Hej! Just nu sitter jag och pluggar. Imorgon ska jag ha min intervju redovisning, men det kommer nog gå bra. Jag orkar inte öva så mycket, det blir offtast bättre då. Men idag var det en helt normal dag, elevens val, matte, so, klassråd, engelska och tyska. På so tittar vi på en film som heter Jesus, den är väl ganska bra... Jag vet inte riktigt. Men det är kul att titta på film ;) Men jag ska snart äta så dagens outfit kommer upp lite senare!

Kladdig och blöt orienteringsdag

Hej! Kom hem runt 1 idag. Vi hade ju orienteringsdag så vi har sprungit runt i lera och vatten. Det gick ganska bra. Jag hade hoppats att det gick bättre men skolans kontroller är så dåliga. En kontroll var mitt inne i skogen men när vi kom till mål låg den precis vid vägkanten... Sen var det kontroller som inte fanns. Man sprang ändå bort till brandvägen och slösade typ en kvart på att leta efter en kontroll som inte ens fanns. Vi skulle fått 20 poäng för den... Men när vi kom hem var vi genömblöta och frös så vi gjorde lite varm choklad och satte oss framför tv. Nu är jag fortfarande jättetröt, skulle kunna somna, men jag har lite läxor att göra. Men jag bloggar senare

Åh så stolt!

Hej! Idag har det varit en vanlig dag, vi har haft matte, no, musik, svenska och so. På svenskan skulle vi ju redovisa vår intervju men det var bara hälften av klassen som hann. Så jag får göra på torsdag istället... Men efter skolan har jag bara pluggat och så. Skrev klart två labbrapporter som ska vara inne på onsdag. Jag hade skrivit i min kalender nån gång i november men det var på onsdag så jag blev lite smått stressad. Men nu är de klara och skickade. Nu har jag precis ätit och vet ni vad Fia gjorde? Hon ville verkligen gå ut men vi brukar inte släppa ut henne på kvällen när det blivit mörkt så hon stog vid sin lucka och skrapade. Hon har ju inte fattat hur hon kommer ut än, men nu helt plötsligt puttade hon på den med huvudet och sprang ut! Jag är jättestolt! Den ända nackdelen är att hon inte har halsbandet på sig... Vi får hoppas hon inte väljer att springa iväg långt bort idag... Men nu ska jag slappa lite framför tv, imorgon är det orienteringsdag... :(
Åh hon var så liten när hon kom hit. Svårt att se hur liten hon var :')
 
 

Dagens outfit


Tips och Svar

Venn             om inlägget vattendroppar:

Hvordan klarer du dette? Kjempefint bilde!

 

 

Svar:

Tusen takk! (Lite norska)

Just den här bilden har jag tagit på en glasruta som hade vattendroppar på sig. Ställ in närbild och fokusera på en vattendroppe. Ibland kan det vara lite knepigt att få till skärpan på vattendroppen och inte på landskapet bakom men ett engelt tips är att lägga handen mot glasrutan så får du in skärpan.

 


Vattendroppar


Toppenhelg!

Hej! För en stund sen kom jag hem från Maja. Vi har haft jättekul, pratat, skrattat och mycket mer. Det var väldigt länge sen vi gjorde nåt tillsammans eftersom vi kom i olika klasser nu i 7:an... Men det var verkligen en toppenhelg. Idag skulle vi gå ut lite eftersom det var så fint väder så vi gick en sväng i skogen och tog massor av bilder (eller jag tog bilder på naturen, Maja tog på mig..) men jag hade tänkt lägga upp dom men min mobil håller på med nån uppdatering så det är lite kaos i den... Men här är i alla fall en bild, tagen från instagram. Men nu ska jag plugga lite på min powerpoint. Vi har en redovisning imorgon om en kompis. Inte kul. Men jag bloggar senare!
 

Sover över hos Maja

Just nu är jag hemma hos Maja, vi har precis ätit tacos och nu ska vi kolla på John Tucker must die. Vi har sett den förut men den är så otroligt rolig så vi ser den igen ;) Men idag kom jag till Maja nån gång efter tre och vi har bara skrattat och haft kul! Men nu ska vi se på filmen så jag bloggar mer imorgon!

Gräs


Vattendroppe

Jag gick ut i morse och fotograferade gräset, det var motljus och massor av regndroppar på grässtråna. Det blev jättebra bilder som jag blev nöjd med! Den här över blev nog den finaste, skärpan kom inte där jag hade tänkt mig men den här blev ju så mycket bättre än det jag tänkt mig! Resten av bilderna kommer senare!

Grattis mamma!

Grattis mamma! Jag älskar dig så otroligt mycket och jag hoppas du får en underbar dag!
 

Godmorgon!

Kl är 7 och jag kan inte sova! Hatar när man är trött men ändå inte kan sova... Fia ligger nästan på mitt ansikte och myser och man märker att hon har växt sen hon kom hit. Hon är inte tung men inte lika lätt som förut. Men idag ska mamma få frukost på sängen, hon fyller år! Hoppas hon gillar mina presenter :) Men nu ska jag försöka somna om, bloggar senare idag!

Dagens outfit med Fia


Skärholmen

Hej! Nu är jag hemma från skärholmen. Vi missade bussen så vi fick vänta ett tag men 10 minuter är ju ingenting när man har kul ;) Det är inte så mycket annars heller men men... Men i skärholmen kollade vi på allt möjligt. Provade kläder som kunde varit snygga men som inte var det (bilden över) och gick runt, pratade och hade kul. Dilara köpte lite smycken och en tröja tror jag? Jag köpte en höst/vår jacka som jag blev lite förälskad i ;) Men nu är jag hemma som sagt och ska snart äta middag, bloggar mer sen!

Skärholmen snart

Hej! Snart ska jag gå till bussen. Dilara och jag ska till skärholmen så jag bloggar när jag kommer hem!

Saknar att vara liten...


Plugg

Plugg och mer plugg

Blöt orientering

Hej! Idag hade vi den sista orienteringen innan orienteringsdagen. Det spöregnade så alla våra kläder var blöta och skorna kunde man nästan vrida ut vatten. Jennifer och jag sprang och letade efter kontroller vi inte hittat och fastnade på en kontroll som 4 andra tjejor inte heller hittade. Vi gick typ runt i en halvtimme och letade men vi hittade den inte. Skolan har så dåliga kontroller också. Man vet inte om det är rätt för det står nästan alldrig något och så har dom ändrat och fixat så man fattar aldrig vilken kontroll som är vilken... Men nu är jag hemma och pluggar no, prov imorgon... Men jag känner att det kommer gå bra. Jag kan typ allt som man ska kunna, hoppas jag ;) Men jag bloggar mer sen!
Kände mig lite som den här idag...

Dagens outfit


Kort dag och utvecklingssamtal

Hej! Kom nyss hem från mitt utvecklingssamtal, det gick bra. Idag slutade vi halv 12 och åt 10 så det var väldigt skönt. På SO kollade vi bara på film och de andra lektionerna var inte heller jobbiga :) Förutom en... Vi hade ju matteprov idag och det gick inte så bra... Jag tog det lite för lungt så jag hann inte göra två uppgifter... Det gick verkligen inte bra. Men jag får satsa på nästa prov ;) Men nu ska jag plugga lite no och sen bara slappa framför tv. Är så trött, tur att det är sovmorgon imorgon!  
 

Fia äter

Fia kom inspringande och började äta, så jag tyckte hon var så söt när hon åt :) Hon har börjat äta "tonårsmat" istället för "bebismat" eftersom hon inte kunde äta stora saker när hon var liten ;) Men nu har hon växt och är stor, saknar när hon var så där pytteliten :')

Nytt skal!

Äntligen har jag fått mitt skal! Det tog bara två dagar att få det, väldigt kort tid! Mina första skal tog nästan två veckor...

Vit blomma


Plugg till prov

Hej! Just nu pluggar jag lite matte till provet imorgon. Det kommer nog gå bra, jag känner att jag kan det mesta. Men jag gillar inte att plugga till matteprov eftersom man inte kan plugga in svaret i hjärnan om ni förstår vad jag menar. På ett so prov kan man plugga in att Berlin är tysklands huvudstad men på ett matteprov kan man inte plugga in att svaret på fråga 4 är 756... Men vi får se hur det går imorgon. Nu ska jag plugga lite mer, sen blir det no och tyska plugg ;)
 

No labb

Hej! Idag har det varit en normal dag. Vi hade labb på NO, det var kul ;) Vi skulle typ värma vatten så vi hade gas och eld och massor av konstiga grejer. Men det gick bra, vårt vatten kom upp i 100 grader så det började koka :) Men nu ska jag gå över till Jennifer och plugga lite NO till provet på fredag...

Jag borde plugga...

Hej :) Just nu försöker jag plugga men det går inte så bra... Jag orkar inte och det blir inte bättre bara för att Fia håller på ock smyger på mig. Hon står bakom en vägg och spanar på mig. Sen springer jag efter henne och hon gömmer sig bakom en möbel eller nåt. Sen kommer jag nära och hon attackerar. Jag fattar inte att hon vågar, jag är ju minst 6 gånger större än henne! Men jag smyger ju på henne också så hon vill väl ge igen ;)

Dagens outfit


Fia leker i gräset


RSS 2.0